Dirigent

Sinds september 2014 is Tjalling Wijnstra dirigent van Concordia.
Op de pagina ‘concerten’ kunt u lezen dat hij met ons / wij met hem ‘grote werken’ uit het oratoriumrepertoire hebben uitgevoerd, maar ook onbekende(re) werken, sommige van hedendaagse componisten.

Tjalling Wijnstra studeerde accordeon aan conservatoria in Groningen en Kopenhagen. Vervolgens studeerde hij orkestdirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Lucas Vis, Hoop van Zon en Roland Kieft.

Van 2005 tot 2011 was hij als kapelmeester en koorleider verbonden aan Opera Zuid in Maastricht. Hij assisteerde gedurende deze periode alle operaproducties van Opera Zuid in samenwerking met Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest, en dirigeerde tevens voorstellingen van een reeks opera’s en operettes.

In het voorjaar van 2014 dirigeerde hij in Leeuwarden de nieuwe straatopera De IJsvorstin, gecomponeerd door Peter Sijbenga. Een jaar later produceerde hij met de door hem opgerichte Opera Company Noord de hernieuwde Friese komische opera ‘Keapmanskunsten’ van Martinus Schuil. Hij is vaste dirigent van Filharmonie Noord; met dit orkest voerde hij de afgelopen jaren o.m. een aantal opera’s van Verdi uit.

Als componist werkt hij aan verschillende opdrachten. Hij componeerde de afgelopen jaren o.a. kamermuziek, werk voor symfonie-orkest en maakte muziek voor de serious game Underground. Voor dit laatste werk werd hij genomineerd voor een Gouden Uil.

Voor meer informatie zie zijn website http://www.tjallingwijnstra.nl

NB Foto’s door Jeanette de Groot.